Help, mijn haar is statisch!

 

Koud vriesweer met een heerlijk zonnetje.

Dat nodigt uit voor een gezonde lange wandeling met de hond of samen over het strand.

Maar jakkes, wat doet je haar nu...?

Het blijft plakken aan je borstel, je gezicht en eigenlijk aan alles. Zelfs als je het in een staart doet "knettert" het.

Daar gaat je perfecte coupe, niets meer mee te beginnen...

 

Hoe kan het dat je haar ineens statisch is...

Statisch haar ontstaat doordat elektrisch geladen deeltjes zich ophopen op het haar oppervlak, in de zomer is de lucht vochtig en dat zorgt voor een dun laagje water over je haar waardoor de elektrisch geladen deeltjes van het haar glijden en worden opgenomen door de lucht. Water geleidt elektriciteit goed.

In de winter is de lucht droog en met name als het vriest, is de luchtvochtigheid heel laag en glijden deze deeltjes niet van het haaroppervlak. Ze blijven als het ware op je haar plakken. Hierdoor reageert je haar statisch.

 

Maar wat nu?

Hier een aantal tips om statisch haar tegen te gaan.

 

  • Was je haar niet te vaak. Door het haar vaak te wassen wordt het droog en daardoor sneller statisch. 
  • Gebruik een leave-in product, deze brengt vocht in het haar en houdt de vochtbalans op peil.
  • Gebruik zo min mogelijk de föhn of stijltang of zet deze op de laagste temperatuurstand tijdens gebruik want óók de föhn en de  stijl & krultang droogt jouw haar uit.
  • Spuit vóór het borstelen een beetje haarlak op de borstel.
  • Draag zo min mogelijk wollen of synthetische kleding, deze zijn al statisch van zichzelf. De beste kledingkeuze is die van katoen.
  • Een muts opzetten als je naar buiten gaat? Spuit dan een beetje haarlak in de muts voor je deze opzet, dit zorgt ervoor dat je haar niet aan de muts blijft plakken als je deze weer afzet.

 

Een laatste redmiddel is handcrème. Ben jij onderweg en heb jij toevallig handcrème in je handtas, smeer je handen dan in en kam met je vingers door je haar zodat er een laagje crème achterblijft in jouw lokken.

 

www.pourfemme-hair-reiki-relax.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.